Reviews

“Een mooi overzichtje van wat er heerst en leeft i.v.m. klimaatverandering, en vooral de impact op het Zuiden.” (Jill Peeters, Europese Klimaatvrouw van het Jaar 2009)

“Geen smeltende gletsjers en zielig kijkende ijsberen in “Klimaatchaos in het Zuiden”. Regisseur Geert De Belder maakte zowaar een klimaatfilm over mensen! Als dat geen trendbreuk is.” (Thomas Blommaert, Solidair)

“De documentaire "Klimaatchaos in het Zuiden" is gefilmd in Burkina Faso en Togo, Ecuador en Bangladesh, en brengt wat ze belooft, namelijk "de slachtoffers aan het woord".” (Dirk Barrez, PALA)

 “De beelden van de documentaire mogen er ook zijn: prachtige als schrijnende landschapsbeelden, en beklijvende portretten van de klimaatslachtoffers. (Cameraman) Thomas Thys heeft voortreffelijk werk geleverd.” (Jan-Pieter Everaerts, De Groene Belg)

“De kriskras montage (alle landen door elkaar) werkt echt zeer goed. Je krijgt het gevoel dat het één groot gesprek is.” (Michael De Cock, theaterregisseur, journalist)

“De beelden (tussen de getuigenissen) zijn zeer mooi gefilmd, alsof je naar een bewegende foto kijkt. Zo rustig: je kijkt door een venster en ziet het dagelijks leven voorbijtrekken. En hoewel de film een vrij triestige ondertoon heeft is hij respectvol en niet miserabilistisch.” (Tineke D’Haese, fotograaf Oxfam-Solidariteit)

”Voor al wie nog mocht twijfelen, en voor al wie wil zien wat de opwarming concreet aanricht. Met toelichting door deskundigen en beklijvende gesprekken en beelden. Een absolute aanrader.” (Dirk Hendrikx, Gazet Van Antwerpen)